Fermentator mąki pszennej BAKER W

NATURALNE, SMACZNE PIECZYWO NA ZAKWASIE Z DOSKONAŁYCH FERMENTATORÓW SERII BAKER

Fermentator sterowany jest przez specjalnie napisany program dla produkcji zakwasu pszennego. Przy fermentatorze zainstalowany jest panel sterowania w zewnętrznej obudowie, gdzie wprowadzane są dane i kontrolowany przebieg procesu. Zbiornik wykonany jest z masywnej stali nierdzewnej AISI 304. Bardzo ważnym elementem urządzenia jest mieszadło napędzane wysokiej jakości przekładnią. Ukształtowanie mieszadła zapewnia idealne wymieszanie. Dobór prędkości i czas mieszania gwarantuje uzyskanie zakwasu najwyższej jakości.

Istnieje możliwość wykonania zbiornika do indywidualnych potrzeb tak aby wykorzystać wolne miejsce w małej piekarni.

Wyposażenie fermentatora BAKER W:

  • dotykowy panel sterowania (standard)
  • układ chłodzenia i magazynowania (standard)
  • czujnik temperatury (standard)
  • czujnik poziomu (standard)
  • odpowietrznik (standard)
  • krańcowy wyłącznik w klapie załączający mieszadło w momencie kiedy pokrywa zostanie całkowicie zamknięta (standard)
  • króciec przyłączeniowy wody jak również otwór zasypowy mąki (standard)
  • dwa otwory spustowe (standard)
  • pompa dozująca (opcjonalnie)
  • czujniki tensometryczne – wagi (opcjonalnie)
  • rurociąg do punktu dozowania z zaworami pneumatycznymi (opcjonalnie)
  • układ podtrzymania temperatury fermentacji (opcjonalnie)
  • system automatycznego mycia (opcjonalnie)